Mijn favorieten

Dronten

De kern Dronten is landelijk centraal gelegen en telt ruim 28.000 inwoners. De belangstelling komt uit het hele land. Er wordt gekozen voor Dronten vanwege de centrale ligging, de bereikbaarheid, het NS station, het uitstekende woonklimaat met gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd woningaanbod.

Maar ook renovatie en herontwikkeling heeft al in deze jonge gemeente plaatsgevonden. Zo heeft Oost Flevoland Woondiensten (OFW) de laatste jaren enkele wijken onder handen genomen en woningen gerenoveerd.

Ook het bedrijfsleven groeit. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de gunstige geografische ligging en de goede verbindingen.

Qua voorzieningen heeft Dronten veel te bieden. De Meerpaal is een begrip in Nederland. Veel voorzieningen zijn in De Meerpaal opgenomen: twee theaterzalen, een bioscoop, een café/restaurant, bibliotheek, vergaderzalen en verschillende ruimtes voor lessen muziek, dans, drama en beeldende kunst. Daarnaast worden er in De Meerpaal evenementen, congressen en exposities georganiseerd.Naast De Meerpaal biedt de gemeente Dronten samen met Biddinghuizen en Swifterbant (in totaal ruim 40.000 inwoners) echter veel meer; uitgebreide sportfaciliteiten zoals voetbal- en sportvelden, golfbanen, open lucht zwembaden, een overdekt zwembad, sporthallen, tennisbanen zowel buiten als overdekt, een manege, accommodaties voor squash en bowling, atletiek, en nog veel meer. Dronten kent een ruim en gevarieerd aanbod van verenigingen. Maar u kunt ook heerlijk op de fiets, op skates of lopend erop uit; Dronten heeft kilometerslange fiets- en wandelpaden in een groene omgeving.

Dronten is een jonge Gemeente, ook in letterlijke zin. Veel inwoners van Dronten gaan dan ook nog naar school. Dit is terug te zien in het aantal scholen dat Dronten rijk is. Er zijn genoeg scholen in Dronten, variërend van alle vormen van basis- en middelbaar onderwijs tot en met Aeres Hogeschool. (Agrarische Hogeschool).Maar ook ouderen voelen zich uitstekend thuis in Dronten, hetgeen blijkt uit de grote belangstelling voor het wooncentrum "De Regenboog" en de "seniorenwoningen". Daarnaast is in 2010 het Appartementencomplex De Ark opgeleverd, in dit complex wordt zorg op maat geleverd.

Voor het doen van een boodschap, of dit nu een bezoek aan de supermarkt is of voor het kopen van uw kleding, kunt u met plezier shoppen in Dronten. Naast winkelcentrum Suydersee kent Dronten twee wijkwinkelcentra: Winkelcentrum Dronten Zuid (in Dronten Zuid) en een winkelcentrum in Dronten West tussen de wijken De Munten en de Gilden. Alles bij elkaar, is het duidelijk dat Dronten op alle fronten groeit en bloeit. Dus kom gewoon eens kijken, iets wat u beslist moet doen!

Bekijk de website van de gemeente Dronten of de promotiefilm.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, wijzigingen en afwijkingen voorbehouden.

Golfresidentie
Ketelhaven
Swifterbant
Biddinghuizen